Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Saturday, June 30, 2012

Tips Solekan Bersama FCC


ini adalah hasil solekan peserta biasa yang zero knowledge yang berjaya mengikuti teknik dan pembelajaran oleh AzzaLynn Bridal dalam tempoh satu hari sahaja


FCC High Performance mmg best.

Ni satu lagi saya kongsikan hasil kerja pelajar saya sewaktu sesi Bengkel Solekan Peribadi FCC (4 style makeup) bersama Makeup Artist AzzaLynn Bridal yang diadakan di KUALA LUMPUR pada 16 Jun yg lepas.

Untuk contoh yg ni, saya ajar peserta untuk guna concealer 03 utk cover masalah jerawat dia yg banyak tu (dlm gambar tak nampak sbb ada flash). Pastu untuk masalah kulit dia yg terlampau berminyak, saya bagi peserta guna high performance liquid foundation yg ada anti aging system. Pastu kena la touch up dgn Wet & Dry Powder.

Nampak tak perbezaan before and after? Before mekap ketara nampak kesan kilat dan jerawat di dahi dan bawah hidung. Tapi lepas guna High Performance terus nampak smooth je. My student mmg seronok guna.

Untuk kening yg rata macam sinchan tu saya ajar cara dan teknik mata bentuk kening guna Gam Kening. Katanya nak bentuk kening cantik mcm Ziana Zain. haaa... kawww... jadi dah pun selepas saya ajar.

Kemudian peserta gunakan EYE KOHL Pencil utk besarkan mata dia yg sepet tu. Peserta yg ni suka solekan yang Glamorous dan bertemakan hitam so nampak la a bit ala gothic style. Untuk Eyeshadow semua peserta memilih untuk guna Eyeshadow Terracotta 4 Color Quattro mengikut pilihan warna masing2. Warna pilihan yang ni lebih kepada koleksi hitam dan silver. Nak bagi outstanding dan lebih glamorous lagi anak murid saya ni memilih glitter eyeliner warna silver utk layangkan bawah mata dan juga kat waterline.

Lipstick utk tahan lama mereka guna lip pencil 203/205 dan juga gleam rouge 06/08

Sebelum selesai makeup, saya ajar peserta gunakan Tender Blush On untuk buat shading di hidung dan juga tulang rahang (diorang nak cover double chin hehehhehe). Pastu sweet blusher di pipi guna Tender Blush On juga. Untuk effect glowing sweet sweet mereka guna Terracotta Powder 01.

So ni semua hasil kerja peserta sendiri selepas melalui 4 teknik solekan dalam tempoh 1 hari saja.

Sorry gambar tak cantik sbb guna digicam je. :)

Tips Solekan Bersama FCC

ini adalah hasil solekan peserta biasa yang zero knowledge yang berjaya mengikuti teknik dan pembelajaran oleh AzzaLynn Bridal dalam tempoh satu hari sahaja




Untuk membeli produk FCC boleh datang ke butik kami atau hubungi 012-2399629. 
Anda berpeluang mendapatkan tips-tips solekan daripada kami.
Untuk mengikuti kelas solekan seperti ini pun boleh hubungi no yg diberi

Saya kongsikan hasil kerja pelajar saya sewaktu sesi bengkel solekan peribadi FCC (4 style makeup) bersama Makeup Artist AzzaLynn Bridal di KUALA LUMPUR pada 16 Jun yg lepas.

Untuk contoh yg ni, saya ajar peserta untuk guna concealer 03, high performance, touch up dgn Wet & Dry.

Nampak tak perbezaan before and after? Before mekap ketara nampak ada macam kesan scar di kiri wajah. Tapi lepas guna High Performance terus hilang. My student mmg seronok guna.

Untuk mata dia gunakan EYE KOHL Pencil. Peserta yg ni tak minat solek over2 so, mereka memilih untuk buat Natural Style makeup. Untuk Eyeshadow semua peserta memilih untuk guna Eyeshadow Terracotta Quattro mengikut pilihan warna masing2. Warna pilihan yang ni mmg natural iaitu dari koleksi warna coklat.

Sebelum selesai makeup, saya ajar peserta gunakan Tender Blush On untuk buat shading di hidung dan juga tulang rahang (teknik untuk sorok/cover double chin hehehhehe).
Pastu sweet blusher di pipi guna Tender Blush On juga.
Untuk effect glowing sweet sweet mereka guna Terracotta Powder 01.

Sorry gambar tak cantik sbb guna digicam je. :)

Teknik Solekan Bersama FCC

 BEFORE and AFTER Makeup

100% using FCC Product by MUA: Suhaib Daud

Lihatlah perbezaan menggunakan 100% alat solek FCC.
Tampil berseri dan menyerlah.

Hubungi kami untuk mendapatkan produk pilihan anda