Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Monday, January 21, 2013

Teknik Solekan: Terracota 4 Color Eyeshadow


Produk: Terracotta 4 Color Eyeshadow
Kod: TC4E 05 (koleksi palet hijau)


FCC Terracotta 4 Colour Eye Shadow (6 palettes available) RM69.90



Terracotta 4 Color Eyeshadow mempunyai koleksi warna yang menawan
Warna yang mudah melekat dan tahan lama memberikan impak yang cantik
Boleh digunakan secara basah atau kering
Boleh gunakan jari atau berus
Sangat MUDAH!!!

Ini adalah contoh teknik solekan mata Smokey Eye 3 layers
Mainan tona warna pekat ke lembut tampil anggun dan bergaya

Untuk tempahan, hubungi: 013-2028986 || 012-2399629
Email: order@draz.my

Thursday, January 10, 2013

Tips Penjagaan Kuku


Anda inginkan kuku yang cantik macam gambar kat atas ni?
hehehhehe... kalau rajin nak hias, boleh la buat mcm kat atas ni tapi kalau untuk penjagaan kuku yang sebenar tak perlu nak buat macam kat atas ni

Kita ikuti langkah2 di bawah

Rendam kan tangan dan kuku anda di dalam air sejuk atau suam

Setelah lembut, gunakan pemotong kuku yang bersesuaian dan potong kuku anda yang dah lembut tadi


kalau nak nampak kuku cantik berkilat, kenalah guna pengasah+pengilat kuku

Dah siap asah + kilatkan dengan cantik dan kemas, gunakan Original Nourishing Cuticle Oil yang mengandungi vitamin E untuk kuku anda. Ia membantu melembutkan bahagian kutikel yang keras dan tidak cantik.


Jangan lupa minum air banyak2 untuk membekalkan air ke dalam badan kita


Nourishing Nail Cuticle Oil - RM19.90 + FREE Nail Polisher/Pengasah Kuku (while stocks lasts)
FCC's Nail Cuticle Oil is a soothing and nourishing cuticle oil conditioning pen.
Enriched with essential oils and vitamins for softer cuticles and healthy hydrated nails.
Suitable for all skin types.


How to Order?
CALL  012-2399629
Email: order@draz.my

Monday, January 7, 2013

Original Nourishing Nail Cuticle Oil

Anda ada masalah dgn kuku?
Kulit kering di tepi kuku?
Kuku kusam?
Gunakanlah Nail Cuticle Oil yg mengandungi vitamin E dan minyak pati (essential oil)


Nourishing Nail Cuticle Oil - RM19.90 + FREE Nail Polisher (Pengasah+Pengilat Kuku)

FCC's Nail Cuticle Oil is a soothing and nourishing cuticle oil conditioning pen.
Enriched with essential oils and vitamins for softer cuticles and healthy hydrated nails.
Suitable for all skin types.

Minyak kutikel ini dipenuhi vitamin E dan minyak essential untuk memperbaiki kutikal dan kuku anda.
Bagi anda yg ada masalah kutikel atau kuku yang kering, gunakan Nourishing Nail Cuticle Oil ini.
Sangat mudah, dalam bentuk pen yang mudah di bawa ke mana2.

How to Order?
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my

Saturday, January 5, 2013

True Color Lipstick






True Color Lipstick 
An ultra-creamy saturated lipstick packed with Vitamin E that delivers a beautiful, lightweight matte colour.
It is has a long-lasting effect without drying your lips.

Suitable for all skin types.

Available in 15 shades.
No 03 - Soft Peach
No 04 - FAV - Outstanding Pink NOT AVAILABLE
No 07 -
No 08 - Reddish Bright Orange (Orange based)
No 10 - MUA's FAV - Dark Red to Chilli
No 11 - Maroon To Red/Dark Maroon
No 12 - MUA's FAV - Red is Red
No 13 - Choco Pink
No 14 - Peach
No 15 - FAV - Light Choco (for nude color lovers)
No 16 - FAV - Soft Choco Peach (for nude color lovers)
No 18 - FAV - Peachy Orange
No 19 - Pink base Choco Peach
No 22 - FAV - Light Maroon to Purple
No 23 - FAV - Soft Pink (Barbie sexy look)
No 27 - FAV - Soft Maroon/Dark Red to Maroon (berry look)


How to Order?
CALL012-2399629
Email: order@draz.my

Eyeshadow: Terracotta Mono



Terracotta Mono Eyeshadow - RM38.90


Feedback dari pembeli:
"sis, cantiklah eyeshadow yg saya beli dari sis aritu. Tambah cantik bila pakai air.. suka sangat... nak order lagi lah. Aritu saya beli warna biru, coklat dan putih"


Terracotta Mono Eyeshadow - RM38.90
Sangat sesuai untuk end-user yang tak reti nak pakai banyak2.. pilih satu warna pilihan kesukaan anda. Warna pilihan end user yg cintakan natural look ialah kod no 10

Sangat sesuai untuk end-user yang tak reti guna berus atau tak ada koleksi berus... boleh guna berus asas ataupun "Guna Jari Pun Boleh"

Sangat sesuai utk mekap artis yang ingin melahirkan solekan mantap, warna yg kekal cantik. Boleh digunakan basah atau kering. Warna pilihan para MUA professional ialah kod no 13 - no 09 - no 01 - no 03 - no 12



FCC's Terracotta range is their premium mineral-packed range with slight shimmery effect.
  
FCC's Terracotta Mono Eye Shadow is a sparkling jewel-toned powder shadow that glides on smoothly and blends easily. Each colour contains high colour pigments to provide a vibrant and long-lasting effect. Available in a wide range of beautiful shades for defining lids and lining eyes. Can be applied both wet and dry.

Suitable for all skin types.

Comes in 10 shades.
No 01 - Dark Blue/Navy Blue (the blue color is very nice!)
No 02 - Light Purple/Soft Purple
No 03 - Light Green/Soft Green
No 06 - Soft Pink
No 09 - White (very beautiful for highlight and to enhance your eye area)
No 10 - Brown (for natural look lovers)
No 12 - Dark Purple
No 13 - Grey/Silver (nampak macam hitam tapi sebenarnya bukan hitam)
No 15 - Gold/Yellowish
No 18 - Pink


Descriptions :
- The baked formula can be easily applied with its velvety texture.
- Shade combinations ranging from matte to frost to satin for multiple looks, contrasting or complementary, get metallic effect in wet application which make the eyes glitter.
- Contained special pigments and oils ensure long-wear.
- Light weight and moisturized texture ensures full coverage.
- Available in 10 different colors.

How to use it :
- Apply the powder over the entire eyelid, and pointed for precise application to outline the eye contour and add depth to the eyes.
- Apply dry for suitable shadowing.
- Slightly moistened gives a more intense shade.




How to Order?

Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
order@draz.my



Fruity Care Body Scrub





Gunakan set penjagaan badan dengan wangian buah-buahan
170ml [RM34.90]
CHERRY
APRICOT
BERRY

How to Order?
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my

Friday, January 4, 2013

Cherry Collection : Koleksi Cherry


Personal Care Collection || Koleksi Penjagaan Diri
CHERRY





CHERRY: Hand & Body Cream (200ml) RM32.90 
Bagi anda yang meminati wangian bertemakan ROMANTIC, cubalah Cherry. 
Haruman menyegarkan dan mempesonakan

 CHERRY: Face Scrub (100ml) RM25.90
Face Scrub yang halus dan memberikan lembapan semulajadi kepada wajah. 
Membersih wajah dengan kemas. 
 CHERRY: Body Scrub (170ml) RM34.90
Mandian anda pasti bertambah indah dengan butiran halus Body Scrub. 
Memberikan kebersihan yang anda cari.
**************
A gentle, exfoliating body scrub enriched with Vitamin E nourishes the skin and removes dead skin cells.
Helps in keeping your skin glowing and soft.
Can be used 1-2 times of a week.
Enriched with cherry fragrance, leaves your body moisturized feeling

CHERRY Almond: Body Splash (200ml) RM45.90
Semburan ROMANTIC ini pasti memberikan tarikan mood romantik.
Semburkan ke atas dan berpusinglah di bawahnya. Pasti anda akan kembali segar dan bertenaga.


Gubahan Hantaran/Hadiah PERCUMA dengan pembelian set lengkap ini 

How to Order?
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my

Berries Collection : Koleksi Berries

Personal Care Collection || Koleksi Penjagaan Diri
BERRIES



BERRIES: Hand & Body Cream (200ml) RM32.90 
Bagi anda yang meminati wangian bertemakan ENERGIZING, cubalah Berries. 
Haruman menyegarkan dan mempesonakan

 BERRIES: Face Scrub (100ml) RM25.90
Face Scrub yang halus dan memberikan lembapan semulajadi kepada wajah. 
Membersih wajah dengan kemas. 
 BERRIES: Body Scrub (170ml) RM34.90
Mandian anda pasti bertambah indah dengan butiran halus Body Scrub. 
Memberikan kebersihan yang anda cari.
**************
A gentle, exfoliating body scrub enriched with Vitamin E nourishes the skin and removes dead skin cells.
Helps in keeping your skin glowing and soft.
Can be used 1-2 times of a week.
Enriched with berries fragrance, leaves your body moisturized feeling

BERRIES Vanilla: Body Splash (200ml) RM45.90
Semburan BERTENAGA ini pasti memberikan tarikan mood segar dan aktif.
Semburkan ke atas dan berpusinglah di bawahnya. Pasti anda akan kembali segar dan bertenaga.


Gubahan Hantaran/Hadiah PERCUMA dengan pembelian set lengkap ini 

How to Order?
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my

Apricot Collection : Koleksi Apricot

Personal Care Collection || Koleksi Penjagaan Diri
APRICOT


APRICOT: Hand & Body Cream (200ml) RM32.90 
Bagi anda yang meminati wangian bertemakan EXOTIC, cubalah Apricot. 
Haruman menyegarkan dan mempesonakan

APRICOT: Face Scrub (100ml) RM25.90
Face Scrub yang halus dan memberikan lembapan semulajadi kepada wajah. 
Membersih wajah dengan kemas. 

 APRICOT: Body Scrub (170ml) RM34.90
Mandian anda pasti bertambah indah dengan butiran halus Body Scrub. 
Memberikan kebersihan yang anda cari.

**************
A gentle, exfoliating body scrub enriched with Vitamin E nourishes the skin and removes dead skin cells.
Helps in keeping your skin glowing and soft.
Can be used 1-2 times of a week.
Enriched with apricot fragrance, leaves your body moisturized feeling

APRICOT: Body Splash (200ml) RM45.90
Semburan EXOTIC ini pasti mengembalikan mood anda sewaktu di landa Monday Blues. 
Semburkan ke atas dan berpusinglah di bawahnya. Pasti anda akan kembali segar dan bertenaga.


Gubahan Hantaran/Hadiah PERCUMA dengan pembelian set lengkap ini 

How to Order?
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my