Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Sunday, February 15, 2015

Koleksi Warna Kesukaan Pencinta Natural Look



Pernah tengok seseorang pakai blusher tapi pipi dia nampak cumellllsss je?

Haaa.... rahsia untuk hasil solekan pipi yang cumelllllssss ialah jenis blusher yang digunakan.
Pilihlah warna lembut dan matte.

Tender Blush On memberikan kesan yang anda inginkan.
Tak nampak macam pakai blusher tapi manisssss je pipi tu.

Kenali dulu skin tone anda ya!
Jangan main beli je...

Skin tone kita secara ASAS/BASIC ada dua je... iaitu pink base dan yellow base.

Untuk skin tone yang gelap pilihlah koleksi yang ada undertone peach. Elakkan yang pink ye...

Untuk skin tone yang cerah, paling sweet ialah undertone pink.

Blusher yang mana satu sesuai untuk anda?

Haaa... kalau masih bingung, jangan segan-segan tanya saya dulu
+6010-5157758 WhatsApp je .. pastikan ada simbol + dan no 6 dihadapan... kalau takde... tak dapat.... jangan call ye..

Wednesday, February 11, 2015

Berita Baik!!! Harga Turun!!!!

BERITA BAIK!!! Tahukah anda.... 

Berikut adalah senarai produk yang pihak HQ FCC dah turunkan harga:

  1. Tender Blush On [Dulu RM25.90 --- KINI RM25.00]
  2. Eye pencil [Dulu RM16.90 --- KINI RM16.00]
  3. Liquid Concealer [Dulu RM19.90 --- KINI RM19.00]
  4. Terracota Mono Eyeshadow [Dulu RM38.90 --- KINI RM38.00]
  5. Gleam Rouge Liquid Lipstick [Dulu RM32.90 --- KINI RM32.00]

Ada banyak tips solekan dan kecantikan di SINI http://fcc-makeup.blogspot.com/



Saturday, February 7, 2015

Anda Pakar Solekan ATAU Beginner (ZERO Knowledge)?


Siapa yang sukakan solekan natural tapi tak tahu apa nak buat?

Mari saya bantu anda.

Koleksi Tender Blush On merupakan koleksi TERBAIK yang memberikan hasil solekan lembut dan cantik seolah-olah anda TIDAK menggunakan Blusher.

Menarik kan?

Bagaimana caranya?

Langkah 1: Pilih koleksi warna kesukaaan anda
Kod 01 dan 02 - sesuai untuk anda yang berkulit sederhana cerah
Kod 05 dan 10 - sesuai untuk anda yang berkulit cerah dan putih
Kod 06 - sesuai untuk anda yang berkulit sawo matang
Kod 03 - sesuai untuk anda yang ingin membentuk kontur dan pembayang di bahagian hidung (mancungkan hidung) dan juga bahagian pipi (kuruskan pipi yang gebu gebasss :) )

Langkah 2: Gunakan berus blusher dan mulakan sapuan daripada bahagian anak telinga menghala ke bahagian hujung bibir dengan unjuran 45°. INGAT!!! Sapuan hanya separuh jalan. Jangan sapu sampai hujung. Nanti jadi musang :)

Siap!!!!
Nah... mudah bukan?

Tanya yang pakar jika ingin tahu pilihan warna sesuai dengan anda:
WhatsApp: +6010-5157758 (pastikan ada simbol + dan no 6)
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com

Friday, February 6, 2015

Day 2: Personal Grooming for BSN IS Team







Untuk sesi hari kedua... penekanan diberikan lebih kepada penjagaan kulit dan solekan bertema korporat. 

Siapa kata lelaki tidak perlu ambil tahu tentang wajah?
Lebih-lebih lagi apabila berhadapan dengan pelanggan dan orang penting.

Penjagaan wajah dimulakan dengan mekap remover vit e n rosehip yang sangat bagus membekalkan vitamin e pada kulit wajah yang pucat.
Kali ini Iskandar yang sporting mengambil peluang untuk mengubah penampilan wajah nya yang pucat tidak bermaya.

~ BSN Training Centre Bangi ~

#fccmalaysia
#fccpersonalgrooming
#fccmakeup
#makeupArtist
#fccproducts
#farmasicolourcosmetics
#beauty
#halalcosmetic
#fccpuchong
#HouseOfAzzaLynnBridal
#solekan

Cara mendaftar, hantar email anda ke Kursus@draz.my.
Sertakan nama, tarikh lahir, telefon , tajuk yang ingin dipelajari

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Http://fcc-makeup.blogspot.com/

Tender Blush On [Kod Warna & Info]



Tender Blush On 
amat sesuai untuk teknik solekan natural dan tidak berkilat
Keistimewaan: sapu sedikit sahaja dan anda akan perolehi impak yang hebat!
Saya sering gunakan koleksi Tender Blush On bagi pelanggan yang mencintai solekan natural.

Kod:
01 = Natural Soft Tone (Peach Base)
02 = Natural Soft Tone (Combination of Peach to Pink Base)
03 = Natural Soft Brown for Shading & Contouring
05 = Natural Soft Pink
06 = Natural Earth Tone (tanamera) for better complexion
10 = Sweet Natural Dewy Blush

Ingin dapatkan khidmat nasihat daripada yang pakar?
Whatsapp ONLY: +6010-5157758
order@draz.my

Thursday, February 5, 2015

Day 1: Personal Grooming for BSN Front liners






Skincare & Makeup
Lelaki dan Wanita

Siapa kata lelaki tak perlukan solekan?
Adik Mohd Fakhrul yang sporting telah tampil ke hadapan untuk menjadi model sesi make up untuk lelaki.
Hanya menggunakan Makeup Remover Vitamin E & Rosehip serta Wet & Dry Two Way foundation kod Toffee untuk tampil menyerlah. Bibir yang kering menggunakan rouge lipstick berkolagen.

Lelaki juga perlu tampil menarik untuk berhadapan dengan pelanggan.

Terima kasih BSN team! You are awesome!


Jangan jadikan solekan sebagai satu masalah besar untuk anda

Kalau saya yang ajar... anda tak perlukan alat solek beratus ribu. Berus dan tiada berus pun boleh bersolek.

Solekan bukanlah sesuatu yang terlalu teknikal.

Teknik solekan adalah sangat mudah. Solekan simple mahupun solekan untuk majlis.

Alat solek asas yang perlu ada:
1) makeup remover vit e n rosehip
2) wet n dry two way foundation
3) kohl pencil
4) eyeshadow pilihan
5) blusher
6) lipstick
7) cukupppp

Apabila dah mahir barulah tambah apa yang patut.

Sesi solekan untuk wanita.
Personal Grooming by #HouseOfAzzaLynnBridal untuk frontliners BSN.
Adik Aqilah mewakili BSN team.
Sedang disolek untuk simple makeup dan juga gorgeous makeup.

#weddingplanner
#weddingplanning

#fccpersonalgrooming
#fccmakeup
#fccmalaysia
#sayajualfcc
#farmasicolourcosmetics
#halalcosmetic

#belajarsolekan hantar permohonan anda untuk mengikuti #kursussolekanke email kami di kursus@draz.my (sertakan nama, telefon, topik yg ingin dipelajari)
#fccmalaysia
#fccpersonalgrooming
#fccmakeup
#makeupArtist
#fccproducts
#farmasicolourcosmetics
#beauty
#halalcosmetic

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Ceo@draz.my
WhatsApp only + 6010-5157758

Wednesday, February 4, 2015

Yang Mana Satu Untuk Saya? BB Cream atau CC Cream?



Salah faham tentang penggunaan bb cream dan cc cream.

Mujur mereka minta nasihat daripada yang pakar.

Kalau tak.... Tak pasal pasal pasal muka jadi berjerawat.

Perkongsian ilmu melalui teknologi whatsapp +6010-5157758 (pastikan ada simbol + dan no 6)


Http://fcc-makeup.blogspot.com/

#fccretailpartner #fcconlineretailpartner #beauty #sayajual #pengantin #makeup #makeupartist #mekapartis #puchong #HouseOfAzzalynnBridal