Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Sunday, March 29, 2015

GST 1 April 2015


MAKLUMAN

Bermula 1 April 2015, pihak FCC telah memaklumkan tentang caj GST untuk semua produk FCC. 
Oleh itu, setiap pembelian produk FCC di Retail Counter, Retail Agent dan lain-lain tempat akan melihat pertambahan 6% di dalam pembelian mereka.

Namun begitu, bagi pelanggan setia D RAZ Enterprise, yang MEMILIKI BMC Card. Anda TIDAK PERLU MEMBAYAR 6% kerana D RAZ Enterprise dengan berbesar hati akan menanggung kos tersebut. 
KHAS untuk anda yang memiliki kad BMC saja ye! 
Ini adalah sebagai tanda sokongan kami terhadap anda demi membantu meringankan beban anda.

Sayang selalu :)


Tuesday, March 24, 2015

True Color Lipstick

True Color Lipstick 
An ultra-creamy saturated lipstick packed with Vitamin E that delivers a beautiful, lightweight matte colour.
It is has a long-lasting effect without drying your lips.

Suitable for all skin types.


Available in 15 shades.
No 03 - Soft Peach
No 04 - FAV - Outstanding Pink NOT AVAILABLE
No 07 - bright orange based
No 08 - Chilli Red (Orange based)
No 10 - MUA's FAV - Dark Red [Red Blood]
No 11 - MUA's FAV - Dark Maroon to Reddish
No 12 - MUA's FAV - Red is Red [Chilli Red]
No 13 - Dark Peach [Pink with brown base]
No 14 - Original Sexy Peach [Medium Peach]
No 15 - FAV - Light Peach [for nude color lovers] Sexy Light Brown with orange base
No 16 - FAV - Peach with pink base [for nude color lovers]
No 18 - FAV - Peach with Orange base
No 19 - Pink base Choco Peach
No 22 - FAV - Light Maroon to Purple [sexy look for pouty lips]
No 23 - FAV - Soft Pink [Barbie Doll sexy look]
No 27 - FAV - Soft Maroon/Dark Red to Maroon (berry look) Very Sexy look for medium skin tone .. rawwrrrr!!!


How to Order?
CALL 012-2399629
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.


Monday, March 23, 2015

Eyebrow Pencil



Dari kiri - 01 (soft brown)  - 02 (grey) - 03 (dark brown)


Tahukah anda, jika anda tersilap memilih warna eyebrow pencil, wajah anda akan kelihatan garang dan serius?

So, bagaimana memilih warna eyebrow pencil yang sesuai dengan anda?
Meh sini nak cerita.... 

Sebelum tu, pilih yang mana satu anda:

  1. Kening anda
    • lebat dan kehitaman?
    • jarang dan bersepah?
  2. Kulit anda
    • cerah
    • sederhana
    • sawo matang
  3. Bentuk wajah anda
    • Bulat dan gebu
    • Kurus dan cengkung


Kod yang ada:
01 - soft brown (paling sesuai untuk semua kecuali yang mempunyai kening lebat dan kehitaman)
02 - grey to soft black (paling sesuai untuk yang mempunyai kening lebat dan kehitaman)
03 - dark brown (paling sesuai untuk anda yang berani dan sukakan sesuatu yang glamourous extravaganza)

All time favourite kod 01 dan 02. 

Apa tunggu lagiiii....
Grab now! Now!!! Now!!!

Need advice? 
Want to purchase? 

WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my

Saturday, March 21, 2015

Kulit anda berminyak kan?



Kulit anda berminyak kan?

Suka nak nampak cantik dan flawless tapi tak nak nampak macam tepung gomak?

BFF Beginner Set inilah yang anda MESTI ada sebelum GST bermula.

===============
BFF Beginner Set
===============
- BB Cream 
- BB Compact Powder 
- Tender Blush On 
- KOHL
- FREE poslaju
- FREE lipstick (siapa cepat dia dapat... tak banyak stok)

LENGKAP!!!! Tak payah risau nak kena tambah apa-apa dah


Harga:
Sem Msia 
Harga GST promo RM130 
Harga Sebenar RM162 - Anda JIMAT RM32


Sbh Swk
Harga GST promo RM138 
Harga Sebenar RM172 - Anda JIMAT RM34


Oh ya!!! Promosi TAMAT pada 25 Mac 2015 ye.... 
Set ni pun tak banyak....


Get Involved!
twitter  Follow me on Twitter.
Facebook  Become a fan on Facebook.
YouTube  Watch me on Youtube.
Blog  Check out my Blog.

Friday, March 20, 2015

Apa kata Nurul Shukor - mekap artis tersohor di Malaysia


Anda kenal Nurul Shukor?
Rugi siapa tak kenal sebab Nurul Shukor ni official make-up artist untuk Dato Siti Nurhaliza tau!
Kami yang berkecimpung dalam industri solekan mesti kenal Nurul Shukor.
Teknik solekannya sentiasa menjadi rebutan dan dambaan peminat.

Baru-baru ini, pihak FCC sudah pun menemui Nurul Shukor untuk beberapa projek bersama FCC.
Tak sabar nak jumpa beliau pada 26 & 27 Mac ini.... saya akan kongsikan gambar wefie bersama beliau nanti. InsyaAllah


Get Involved!
twitter  Follow me on Twitter.
Facebook  Become a fan on Facebook.
YouTube  Watch me on Youtube.
Blog  Check out my Blog.

Thursday, March 19, 2015

I Love Violet || You Look Gorgeous!!!


Cantik kan?
Violet ni memang cantik.
Orang kulit gelap jika pakai pasti tampil elegant.
Orang kulit cerah jika pakai pasti tampil sweet and lady like.

Soft Touch 4 Color Eyeshadow memberikan impak solekan yang memukau

Kod:
01 = koleksi purple dan pink (warna lembut pilihan si gadis ingin tampil ayu)
02 = koleksi biru (biru menawan)
03 = koleksi soft tone (untuk yang malu-malu kucing)
04 = koleksi coklat kehitaman (hot selling untuk pencinta natural look) NOT AVAILABLE
05 = koleksi coklat natural (hot selling untuk pencinta natural look)
06 = koleksi hijau (sesuai utk yg takut pada solekan mata yg terang)
07 = koleksi hitam (sesuai untuk pencinta solekan mata yg menyerlah)




Friday, March 13, 2015

How to use Eyeliner?





Do you know how to draw the lines using liquid eyeliner?

There are tricks to do it the BEST way.
☑ First: 
Check the type of brush that you have.
Thick lashes or Thin lashes?
☑ Second:
Check your fingers.
Do you have a firm grisp or not?
My recommendation:
If you have an experience of clumsy result while drawing the lines, please, the brush with Thin Lashes is more suitable for you.
Need more tips?


Thursday, March 12, 2015

Your Best Friends Forever Set




Bagi penggemar BB Cream, kini BB Cream didatangkan dengan pasangannya, BB Compact Powder!
Usah risau, Keistimewaan BB Compact Powder ada SPF15 untuk menjaga kulit anda.

Oh Ya! Untuk 5 (LIMA) 2(DUA) orang terpilih, anda layak mendapatkan set Best Friends Forever ini dengan harga RM101 RM85 sem msia sahaja!

Apa yang ada dalam set Best Friends Forever ini?
BB Cream
BB Compact Powder
FREE Clear makeup bag
FREE postage sem msia (untuk 2 pembeli terakhir)



Tahukah anda, BB Cream ada 2 warna manakala BB Compact Powder ada 3 warna?
BB Cream: Light to Medium || Medium to Dark
BB Compact Powder: Light || Medium || Dark

Haaa... kalau masih bingung, jangan segan-segan tanya saya dulu
+6010-5157758 WhatsApp je .. pastikan ada simbol + dan no 6 dihadapan... kalau takde... tak dapat.... jangan call ye..