Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Thursday, July 17, 2014

Eye brow pencil TERBAIK!!!


KINI kembali !!! 
Dari kiri 03 (dark brown) - 02 (grey) - 01 (soft brown)


Eyebrow pencil yang dicari cari ditunggu tunggu sudah tibaaaaa....

Setahun lebih tunggu kod 01 & 03.
Kod warna yang terlarissss sebab warna yg sangatttt cantik melekat di kening.

All time favourite. 

Apa tunggu lagiiii....
Grab now! Now!!! Now!!!

Jangan tunggu posmen dah sibuk nak raya baru nak suruh pos.

Tak sempat nak beraya nanti.

Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my

Monday, July 14, 2014

Berus Mekap Import dari Turki dah sampai.




Ramai yang tercari-cari set berus yang halal dan bermutu.
Nah! Tunggu apa lagi! Set berus sintetik lembut FCC didatangkan dalam pouch cute koleksi Pink dan juga Leopard print. Berus paling besar sudah tentu digunakan untuk berus blusher. Diikuti berus leper besar digunakan untuk sapuan foundation seperti High Performance, Stay Matte, BB & CC Cream. Satu berus eyeshadow dan satu berus eyebrow liner. Complete! Lengkap!
Pasti anda puas berhari raya tanpa perlu kelihatan seperti Mak Andam membawa beg mekap penuh satu kereta! Ahaaa!!!

Minta maaf. Berus ini tidak banyak. Baru turun daripada kapal terbang, para Retail Partner sudah berebut-rebut menyimpan sekurang-kurangnya 2 set. Apa lagi! Jom serbu kami!!!

Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my

Senyum sikit.... Tips Mengorat Awek kat Bazaar 

"Nak air apa bang?"

"Aiiiiiirr love you" 

"do you prefer teh tarik for iftar ?"
"not really, why ?"
"because i'm tehtarik to you"

"sy nk berbuka dgn awk boleh tak harini"
"kenapa"
"sebab sunat berbuka dgn benda benda manis "

“Awk, beli kuih sy.”
“Hmm..”
“Awk suka tepung pelita kan?”
“Mcm mana tahu?”
“Sbb kehadiran awk, menerangi gerai sy.”

"bang,nak ikat tepi ke nak ikat mati?"
"selepas tengok awak tiba tiba saya mahukan ikatan yang sah "


Sunday, July 13, 2014

The 360 effect without camera 360


I used to see so many people using 360 camera to show their flawless make-up while in real life face to face the colour is too white compared to their original skintone. 

Well... I don't have a 360 camera.

To have a flawless and glowing looks I put these multi colour powder for the 360 looks.
It's really worth the effort! !!

Using Multicolor Powder, In real life, face to face you can have a smooth n wonderful look. 

In the normal 'cokia' camera it is as if you are using the 360 camera. Smooth and flawless. 
My favourite is always Code 01. It has the complete colour set of peach, orange, soft pink and darker pink. Can be used by one colour or simply blend it all together.

Code no 02 is the combination of brown tone. Highly suitable for the tanned skintone.

Code no 04 has the combination of brown, peach and pink. Perfect complete set for a beauty beginner and make-up enthusiasts.



MEKAP DINNER SIMPLE & NATURAL


》Kening tak cukur. 
》Mekap guna FCC 100%
》30 minit siap mekap


Bulan posa ni ramai lak yg nak mekap dinner. Tapi yg ni je teringat nak amik gambar.

100% menggunakan FARMASI Color Cosmetic.

Mula2 buat base make up guna High Performance foundation code 05 & 07
Blend dua warna dan guna berus stippling je. Senang. Cepat siap.

Pastu tutup dengan Wet n Dry Two Way code no 10. Supaya nanti bila amik gbr tak nampak muka berbelak mcm biasa kita jumpa artis artis kat red carpet awards di Malaysia ni.

Kulit Iza ni jenis sejuk dan berminyak kat t-zone. Sesuai sgt guna high performance sebagai base make up.

Kening Iza kasar, luas, banyak dan bersepah. Tak cukur pun dan tak gunting langsung. Saya memang tak akan buat cukur kening.

So... nak bagi kening tak bersepah saya gamkan je bahagian degil tu guna Gam Kening. Pastu cantikkan guna Concealer Brush code 03 dan bentukkan guna Terracotta Powder code 01.

Nak pastikan kerja siap dlm tempoh 30 minit saya gunakan Kohl Pencil untuk eye base. Supaya eyeshadow tak luntur terutama untuk muka yang berpeluh sekitar kelopak mata.

Koleksi Terracotta 4 Color Eyeshadow warna olive green sgt cantik untuk tonjolkan mata Iza. 
Tak nampak garang dan tak nampak tajam sangat sebab bentuk muka Iza Kurus dan cengkung.

Eyebrow pencil 01 warna coklat yg cantik. Tak merah. Tak kelabu. Perfect!!!

Shading hidung saya buat sikit je sbb hidung Iza dah sedia mancung. Saya guna hot selling shading most wanted by make up artist iaitu Terracotta Powder code 04. Sangat lembut hasilnya. Tak nampak rail keretapi kat batang hidung Iza.

Nak bagi solekan lembut saya guna Multicolor Powder kombinasi warna orange dan soft pink. So saya tak perlu gunakan kamera effect 360 utk nampak ala ala lembut soft glow. Dah mmg cantik dgn kamera hp yang takde kamera 360 ni.

Blusher guna Terracotta Blush On yg bertona soft pink kod 02 utk bg penampilan yg sweet ♡

Siappppppp! !!

》Kening tak cukur.
》Mekap guna FCC 100%
》30 minit siap mekap


Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my

Monday, July 7, 2014

EBook: Teknik Solekan Ringkas dan Mudah Di Hari Raya


Saya ingin menghadiahkan EBook ini buat anda semua secara PERCUMA
Ada 17 muka surat bergambar demi membantu anda mendapatkan hasil solekan yang dihajatkan.
Ada banyak tips dan panduan yang memudahkan anda.

Hadiah Saya buat anda semua di bulan Ramadhan yang mulia ini.
Saya doakan anda gembira menyambut Hari Lebaran dengan wajah keriangan.

Caranya:
Hantar Email ke ceo@draz.my
Sertakan: Nama Penuh + Telefon + Tarikh Lahir + Status (Surirumah/Bekerja/Jurusolek) 

Sunday, July 6, 2014

Mencari Beg Mekap dengan kualiti Import?




Make up box FCC.
High Quality. 

Import all the way from Istanbul, Turkey. 

Ada yang suka?

Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my


Friday, July 4, 2014

True Color Lipstick - World Class Product & HALAL



Since lately I received so many requests to get an Orange colour lipstick. 

True Colour Lipstick code no 08 really comes in handy. 

The fresh colour depicts a lovely sweet lips. It's most suitable for just any beautiful lady of a medium skintone and also fair skintone. 

Lip Pencil code 210 is used as a lipstick base so it won't let your lipstick disappears while enjoying your meals or simply a drink or two. 

Match made in heaven ♡

Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my




Thursday, July 3, 2014

Soft Touch Mono Eyeshadow



Soft Touch Mono Eyeshadow - RM25.00

Eyeshadow satu warna ini merupakan warna yang sangat cantik dan mudah melekat.
Koleksi warna asli, matte dan berpigment yang memberikan kepuasan pada hasil yang diberikan.

Koleksi Warna:
03 - NEW
04 - Dark Purple NOT AVAILABLE
05 - Olive Green
06 - Soft Pink
07 - Natural Brown
10 - Apple Green NOT AVAILABLE
11 - Navy Blue
12 - Harmony Orange NOT AVAILABLE 
13 - Natural Soft Yellow
14 - Dark Brown NOT AVAILABLE
15 - Silver Base
18 - Black/Hitam (My Ever Lasting LOVE for this wonderful color)
19 - Bright Orange
20 - NEW

Call/sms 012-2399629
WhatsApp only +6010-5157758
ceo@draz.my

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding