Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Tuesday, December 29, 2015

The Power of Terracotta Powder!






FCC Terracotta Powder (2 colours available)

FCC's Terracotta range is their premium mineral-packed range with slight shimmery effect.

FCC's Terracotta Powder is used for shading, highlighting and finishing purposes. This sun-kissed powder provides natural to tanned finishing. It blends on easily and absorbs excess oil to help skin remain fresh all day. This powder can be applied dry, or applied wet which will give a longer lasting effect and higher colour intensity. 
Suitable for all skin types.

Comes in 2 shades.
No 04: Dark brown - matte
No 05: Soft pink & red earth tone - a bit shiny



Bagi yg suka bermain dgn warna dan teknik solekan:

Gunakan Terracotta Powder untuk mendapatkan effect glow (hasil berseri) dalam seni solekan anda. 

Kod 04 berfungsi untuk contouring dan shading
Kod 05 berfungsi sebagai highlighting dan finishing powder bagi mendapatkan kesan rosy cheeky cheek. 

Tuesday, November 3, 2015

Feedback: High Performance Foundation



Jaslin pengguna tegar High Performance Foundation. Menggunakan kod 01 yang juga digunakan oleh Felixia Yeap. Kod 01 adalah kod paling cerah namun hasilnya tetap nampak cantik di kulit

Kelebihan High Performance foundation:

  • anti kedut
  • anti garis halus bawah mata, tepi mata, tepi bibir


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

Thursday, October 22, 2015

Feedback: FCC Stick Foundation

Assalamualaikum kesayangan semua!
Sihat?
Musim jerebu ni makin ramai dijangkiti batuk dan demam.
Jaga diri ye! Kurangkan aktiviti luaran dan banyakkan minum air masak dan air barli untuk menjaga usus kita. Biarpun sudah ramai yang berpesan perkara yang sama. Kak Lynnda tetap juga nak ambil peluang untuk turut sama berpesan. Sebabnya, Kak Lynnda sayang anda semua. Muah muah...

Beberapa hari lepas, Kak Lynnda dihubungi oleh Cindy melalui telefon. Bersungguh-sungguh Cindy berkongsikan kegembiraannya tentang pengalaman menggunakan FCC Foundation Stick yang cantik di kulit. Katanya, susah nak dapat sekarang. Dan Cindy sangat gembira bila call Kak Lynnda, ada stok pula! Istimewanya FCC Stick ni ada kolagen. Itu yang dia suka sangat. LEMBUT kat kulit.

Asal mulanya Cindy nak order satu je. Alih-alih, Cindy bagitau Kak Lynnda, beliau dah buat bayaran untuk 2 stick. Wah... mujur dapat tahu, Kalau tak, pasti terhantar satu.

Nah... Kak Lynnda ingin kongsikan kegembiraan Cindy bersama anda semua. Bukan setakat satu je, lepas dapat first delivery tu, terus Cindy order TIGA!!!

Terkejut Kak Lynnda dibuatnya. Syukur Alhamdulillah Cindy sangat HAPPY dengan khidmat yang kami tawarkan. 

Terima kasih Cindy. 

Love you soooo much!

Saturday, October 17, 2015

Hadiah: High Performance Foundation FCC

Siapa ada masalah solekan bergaris dan berkedut?
.
Saya ada hadiah untuk anda. Nak bagi kat anda yang ada masalah ni je.
.
High Performance ni dapat bantu atasi masalah solekan BERKEDUT DI BAWAH MATA! 
Guna dahulu baru boleh nak percaya atau tak.
.
Lihat Si Dia, Jatuh cinta dengan High Performance foundation selepas menerima hadiah daripada kami.
.
Caranya mudah saja sayang sayang semua. heart emoticon heart emoticon heart emoticon heart emoticon heart emoticon heart emoticon
Hantar email kepada ceo@draz.my, tulis jenis kulit anda (berminyak atau kering)  serta no telefon.
.
Kak Lynn akan respond selepas kenalpasti samada anda sesuai atau tidak menerima hadiah High Performance foundation ini. Jika tak sesuai, kita berikan hadiah lain.
.
Kalau ada rakan-rakan yang berminat, beritahu mereka untuk lakukan yang sama ye.
.
Sayang selalu
- Kak Lynnda -


Tuesday, June 23, 2015

Mengapa perlu membazir membeli alat solek yang mahal tapi tidak diyakini isi kandungannya?


Mengapa perlu MEMBAZIR?
Jika anda boleh BERJIMAT dan mendapatkan produk yang HALAL untuk digunakan oleh tubuh badan sendiri.

Setuju?

Dapatkan khidmat nasihat kami jika anda mencari alat solek yang HALAL dengan HARGA JIMAT. 
Berbaloi-baloi!!!

How to Order?

WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

Saturday, June 20, 2015

Tips Untuk Pencinta Bibir Seksi Angelina Jolie

Pagi minggu saya menerima message dari seorang pelanggan utama.

Begini: "Kak.... kalau nak dapatkan Plumping Effect macam Angelina Jolie tu macamana ye?"

Wahhhh.... dan dan tu akak ajar.... coz... simple saja caranya....


Anda perlu dapatkan DUA item saja:

  1. FCC Gleam Rouge Lip Gloss
  2. FCC Lip Maximizer 

FCC Lip Maximizer disapukan ke bibir sebagai Lip Base. Fungsi Lip Base ini bagi mengekalkan lipstick anda tahan lasak dan tahan lama.

Kemudian sapukan FCC Gleam Rouge Lip Gloss untuk dapatkan hasil yang anda idamkan.
As simple as that.

Kosnya pula tak ler semahal produk yang tuuu ***
Dah tu, HALAL pula.... boleh digunakan ketika solat. Pastinya selepas berwudhuk.

Mengapa perlu MEMBAZIR?
Jika anda boleh BERJIMAT dan mendapatkan produk yang HALAL untuk digunakan oleh tubuh badan sendiri.
Setuju?

How to Order?

WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.


Thursday, June 18, 2015

Aktiviti Bersama PUSPANITA Kementerian Kewangan Malaysia





Seminar Bengkel Penampilan Diri yang merangkumi topik penting, Teknik Solekan dan Seri Wajah.



Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

Wednesday, June 17, 2015

SWEET & Cute Look : FCC Duo Matte Lipstick




Presenting our Duo Matte Lipstick in set Sweet!
Two lovely and adorable shades which are

  1. 01 Berry Blush
  2. 10 Pastelina
A creamy and velvety texture of matte lipstick.
These colours are very suitable for that bubbly girl who always brightens up people's day!
‪#‎FCCRaya2015‬ ‪#‎FCCcelebratecolours‬ ‪#‎FCCDUOMatte‬ -

 --------- -
Memperkenalkan "Duo Matte Lipstick" kami dalam set "Sweet"!
Dua warna yang menarik dan menawan hati adalah

  1. 01 Berry Blush
  2. 10 Pastelina
Lipstik matte ini mempunyai tekstur yang lembut.
Warna-warna ini sangat sesuai untuk si gadis ceria yang sering menghidupkan hari-hari orang di sekelilingnya!

Mengapa perlu MEMBAZIR?
Jika anda boleh BERJIMAT dan mendapatkan produk yang HALAL untuk digunakan oleh tubuh badan sendiri.

Setuju?

How to Order?
WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

Thursday, June 11, 2015

Tip Solekan ke Pejabat - Keep it Simple AND Sweet



Let The Professional teach you how to makeup at work. 

Makeup untuk ke tempat kerja lebih soft dan warna natural. Contoh warna-warna yang nampak natural bagi makeup ke office adalah :- 

1) FCC Eye Brow Pencil - 01 (WMRM18)
2) FCC Kohl Pencil (WMRM20)
3) FCC Lip Pencil - 10 (WMRM17)
4) FCC True Color Lipstick - 08 (WMRM26)

Nak tahu produk kami lebih lanjut? 

How to Order?
WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

#highperformancefoundation #eyepencil #produkhalal #fccmalaysia #fccretailpartner #fccpuchong #fcckl #halal
#muslim #pengantin #beauty #makeupartist #mekapartis
#mua #HouseOfAzzalynnBridal #eyemakeup #beauty #eyebase #concealer

Tuesday, June 9, 2015

Parut Accident. Boleh di atasi dengan mekap ke?




Terkejut Lynnda tengok perubahan adik ni.

Ini perkongsian/feedback beliau:
"Muka saya penah berparut sebab accident jatuh moto.parut sy tu memang tak dalam tapi parut tu memalukan jugaklah... dekat muka kan...
Kebetulan saya memang pakai cosmoderm tapi pakai acah-acah ja masa tu...
krim vit-e Kadang-kadang pakai kadang tidak..
pencuci je yang saya consistent.
so lepas accident tu saya terfikir nak pakai krim vit-e tu kat parut sebab takot nanti parot tu makin gelap kalau biar lama-lama.
Alhamdulillah mmg parut saya tak jadi gelap.. warna dia cair-cair ja smpai la dia pudar terus. Dan kesan tu jadi lagi cepat sebab saya pakai minyak vit-e yang 30 000 iu sekali tiap-tiap malam.
Parut makin hilang dan saya perasan kulit nampak macam halus.. so kalau sekarang orang tengok saya memang tak pernah tahu saya pernah accident dulu. "

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Http://kryolanstokis.blogspot.com/

COSMODERM Retail Agent
012-2399629
Order@draz.my

Rawatan IV mist Http://rawatanivmist.blogspot.com/

#produkhalal #muslim #tipsolekan #solekan#tekniksolekan #beauty #halalcosmetic

Tuesday, May 26, 2015

Feedback: Bengkel Solekan FCC

 Feedback daripada IDA, peserta Bengkel Solekan Bersama FCC.
Terima kasih banyak atas doanya. 

  Feedback daripada Muliaty, peserta Bengkel Solekan Bersama FCC. 
Sayang nak tanggal makeup gitu. Cantik!!!
I Love U Too Dear!!!

Belajar Teknik Membentuk Kening dengan betul. 
Adakah ini cara yang sesuai untuk anda?

Halal is a MUST. FCC is the answer for Halal Cosmetic & Skincare.
Dapatkan khidmat nasihat daripada yang Pakar .

WhatsApp only +6010-5157758

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up: kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone +  I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

Monday, May 25, 2015

Anda Beginner? Perlukan Set Solekan Paling ASAS?

BFF CUN SET for BEGINNER

Yang ni Set Lengkap Untuk Anda yang BEGINNER!
Yang baru berjinak-jinak untuk mencantikkan diri.

Set ini lengkap dan tidak melampau hasilnya. 
Paling penting, tampil kemas dan anggun. 
Takde lah nampak muka pucat lesi je.

OK... menariknya... set ni ada 2 item PERCUMA
SATU Clear Pouch untuk isi mekap anda
SATU Eyeshadow sebagai pelengkap

TAPI.... set ni tinggal 10 3 jerrr

Oleh itu, anda yang paling cepat, maka andalah yang dapat.


===============
BFF CUN Set for Beginner
===============
- BB Cream
- BB Compact Powder
- Tender Blush On
- KOHL
- FREE Clear Pouch untuk isi mekap
- FREE Eyeshadow (siapa cepat dia dapat... tak banyak stok)

LENGKAP!!!! Tak payah risau nak kena tambah apa-apa dah

How to Order?
WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

#highperformancefoundation #eyepencil #produkhalal #fccmalaysia #fccretailpartner #fccpuchong #fcckl #halal
#muslim #pengantin #beauty #makeupartist #mekapartis
#mua #HouseOfAzzalynnBridal #eyemakeup #beauty #eyebase #concealer

Solekan Untuk Si Mata Sepet dan Kecil


Tahukah anda, si mata kecil jika silap menggunakan warna, mata akan kekal nampak kecil dan semakin mengecil.

Namun begitu, dengan teknik solekan yang tepat, mata yang kecil akan mendapat hasil yang cantik. Terutamanya apabila menggunakan teknik KOHL pencil dan Secret KAJAL Liner. Sangat ringkas dan mudah.

Tona kulit yang pucat pasti kekal pucat dan bintik hitam akibat PIGMENTASI juga agak sukar dihilangkan andainya silap memilih foundation. Oleh itu, High Performance foundation dengan tona yang seakan warna kulit sangat membantu memberikan hasil solekan yang tampil berseri dan anggun. Tidak pucat lagi!

Pipi yang tembam.... tampak lebih terbentuk cantik dan wajah tampak lebih slim gitu!

Solekan dinner tidak perlu tebal dan berat. Ia perlu tampil nipis dan ringan di wajah.



Ikuti pelbagai Tips dan Teknik Solekan di sini:
>> http://tinyurl.com/TipSolekan <<


Need Makeup Advise?
WhatsApp ONLY +6010-5157758 [Pastikan ada simbol + dan no 6. No ni tak boleh terima call & sms]
Email: order@draz.my


Get Involved!
twitter Follow me on Twitter.
Facebook Become a fan on Facebook.
YouTube Watch me on Youtube.
Blog Check out my Blog.

#highperformancefoundation #eyepencil #produkhalal #fccmalaysia #fccretailpartner #fccpuchong #fcckl #halal
#muslim #pengantin #beauty #makeupartist #mekapartis
#mua #HouseOfAzzalynnBridal #eyemakeup #beauty #eyebase #concealer