Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Thursday, June 27, 2013

DUIT Raya dari FCC. JOM Raya Bersama FCC!!!


FCC DUIT RAYA FEVER Contest! – DEMAM DUIT RAYA


·         Turn your dreams into reality with FCC DUIT RAYA FEVER CONTEST!
·         WIN RM 1000 CASH GRAND PRIZE!! or 5 x RM 200 Consolation Prize
·         Terms & Conditions:
-          Open to ALL with ANY purchase of FCC Product at ANY participating FCC outlets nationwide which includes Retail Counter, Retail Partner & Online!
-          Valid for product purchase between 1st July 2013 to 4th August 2013 Only.
-          Not applicable for FCC Team.

·         3 Easy Steps to WIN!:
                       Step 1           : Send us your Full Name, Contact No., Email, Blog (if any) & FB Name together with your proof of FCC purchase (any kind of receipt from http://fcc-makeup.blogspot.com) via PM to FCC FB Page: FCC (Farmasi Colour   Cosmetics)  or email it to marketing@naturalifesolution.com
Step 2           : Post a product review/testimony/comments/pictorial/video tutorial/etc on FCC product via FCC FB Page ONLY & SHARE your review to your family and friends.
The MORE effort to share, the CLOSER you are to WIN!! Make sure you tag FCC FB Page if you make a review in your personal blog.
Step 3           : Don’t forget to LIKE FCC FB Page: FCC (Farmasi Colour Cosmetics) & Follow FCC on Instagram : FCC Malaysia

YOU could be the WINNER of the RM 1000 CASH PRIZE!!              

CONTEST DURATION : 1st JULY 2013 – 4th  AUGUST 2013 (35 days), Winner will be announced by 12th August 2013.

Hubungi saya untuk mendapatkan BANTUAN dan khidmat nasihat PERCUMA :)
CALL 013-2028986/012-2399629
Email: order@draz.my

Saturday, June 22, 2013

Bengkel Solekan PERCUMA 30 JUN 2013 - Puchong

Tak sabar rasanya nak jumpa anda semua :)
Esok atau lusa saya akan hantar email kepada para peserta yg dah berikan email kepada saya

Pembantu saya pula sedang bizi sediakan FREE Gift utk para peserta yang mengikuti Bengkel Solekan PERCUMA pada 30 Jun 2013 di Puchong. Ada byk kategori GIFT yg hendak disiapkan. 
Bengkel yg saya anjurkan kali ini adalah PERCUMA siap dapat GIFT lagi . Kerana sebelum ini sejak tahun 2002 saya dah lama anjurkan pelbagai kursus solekan yang berbayar. 
Utk peserta yg datang AWAL ada hadiah special sekali!!!. 

Tak sabar rasanya nak berjumpa para peserta.
Saya juga tak sabar nak bantu para peserta semua utk mempelajari Teknik Solekan Lengkap dengan penambahan Tips-tips Istimewa.

Utk bengkel kali ini, saya akan selitkan pelbagai topik menarik seperti berikut:
- Apakah Jenis Kulit Anda
- Apakah Bentuk Wajah Anda
- Apakah Warna Anda
- Apakah Solekan Tepat Untuk Anda
- Bagaimana Membentuk Penampilan Anda

Mekap Artis saya juga dah bersiap sedia untuk melatih para peserta. Saya dah sediakan rangka kursus disampaikan pada hari tersebut.

Ya Allah... Kau permudahkanlah urusan kami... Semoga Bengkel Solekan Peribadi PERCUMA yg kami anjurkan nanti bakal memberikan perubahan besar dan memberi nilai tambah kepada peserta kami. Izinkanlah para peserta kami mendapat manfaat dan menyedut ilmu yg bakal kami sampaikan nanti.

Amiiinnnn...

Kepada para peserta yang sudah mendaftar dan dah berikan emel kepada saya, dalam sehari dua ni saya akan hantar REMINDER seperti yg saya janjikan... TUNGGU ye.... saya baru balik dari Istana Budaya dan harini dan esok sedang sibuk mengajar utk peserta kursus Wedding Planner... nak susun ayat power dulu agar maklumat dapat disampaikan dgn tepat dan jelas 

InSha Allah

Friday, June 21, 2013

Pesanan Untuk Musim Jerebu

Salam Kasih Sayang buat anda semua

Sekarang tengah musim jerebu. Banyak penyakit berkaitan pernafasan terutama batuk, migrain, lesu dan sakit mata akan menjangkiti para penduduk yg tidak menjaga kesihatan mereka.

Oleh itu, beberapa pesanan untuk anda semua termasuk saya juga:
1. Bawa dan pakai Face Mask/penutup hidung jika berada di luar
2. Kurangkan berada di luar dan hanya keluar jika terpaksa
3. Bawa pencuci mata/eyedrops atau jika tiada, seringlah singgah ke bilik air utk membersihkan mata yg kotor selain dapat menyegarkan tubuh. Bagi yg bersolat amat beruntung kerana kita membersihkan diri sebanyak 5 kali dalam sehari.
4. Minum air yg banyak. Bawalah bekal air ataupun belilah air mineral utk perjalanan anda.
5. Bawa Wet Wipes utk memastikan anda bersih daripada segala kekotoran. 
6. Saya doakan anda sihat dan sentiasa cergas menjalani kehidupan seharian.

FARMASI School Wet Wipes
Ada Ultra Protection untuk anak2 yg sering bermain di luar
Sangat mudah di bawa
Anak-anak sangat suka dengan koleksi ini

FARMASI Antibacterial Wet Wipes
Dilengkapi Tea Tree Oil dan Aloe Vera
Sangat sesuai untuk yg mempunyai masalah kulit berminyak
Anda akan dapati kulit anda lembut selepas menggunakannya


Wednesday, June 19, 2013

CC Cream sangat best utk orang demam!!!


CC Cream mmg BEST utk ORANG DEMAM!!!

Saya nak kongsikan keAJAIBAN CC Cream yg terjadi kepada saya sendiri

Alkisah... saya demam... cuaca panas di luar, di Istana Budaya sejuk dgn aircond

Tetapi, demi Anuar Zain terpaksa la mempertahankan diri.
Air hidung tak berhenti mengalir kerana selesema, badan panas. Nak mekap pun tak de mood. Sebab hidung dah luka2 terkopek2 akibat selesema.
Akhirnya, saya sapukan lah CC Cream ke wajah.
voila!!!!

CC Cream yg mengandungi COLLAGEN, Argan Oil, Macadamia Oil, Oat Extract, Vitamin C, Vitamin B3 ternyata memberikan IMPAK MAKSIMA!!!
Kulit tampil segar mcm tak demam. Padahal takde warna pun kat CC Cream tu. Kering2 luka kat hidung, SEMBUH!!! tak pedih mcm selalu....
Syukuuuuuurrrr Alhamdulillahh...

Apa lagi? Yang demam2 tu boleh hubungi saya utk dapatkan khidmat nasihat pakar.

CC Cream produk HALAL tak perlu diragui lagi. BOLEH BAWA SOLAT...

SMS Call WhatsApp
010-5157758 Atau 012-2399629
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

Thursday, June 13, 2013

Kami di ISTANA BUDAYA !!!





FCC adalah singkatan daripada FARMASI Color Cosmetics
FCC adalah produk kosmetik HALAL yang dicari2 oleh wanita muslimah
FCC adalah produk bertaraf ANTARABANGSA
FCC adalah produk yang patut anda guna

Dapatkan khidmat nasihat untuk Produk Kosmetik HALAL di Istana Budaya pada 14 - 20 Jun 2013

Temui saya secara in person dan saya berikan Personal Coaching kepada anda secara PERCUMA

Lynnda 012-2399629


Tuesday, June 11, 2013

Ramadhan Give Away: Masa untuk Memberi

Menjelang Ramadhan ni macam nak buat Give Away utk para pelanggan yang telah banyak memberikan sokongan kepada kami di House of Azzalynn Bridal

Anda sudi nak menerima Hadiah Give Away dari saya?

Kalau sudi katakan sudi, tidak saya tertampi tampi
Saya dah pilih beberapa produk FCC yg cantik2 utk dijadikan Hadiah Give Away utk anda yang terbaik

Anda boleh buat gini:
Tulis ikut format macam ni di bawah ni. 

Hantar SMS kepada saya 013-242 2626
Cara Taip: DRAZ <jarak> MBGive <jarak> NamaPenuh <jarak> TarikhLahir
Hantar SMS kepada saya 013-242 2626

Kalau rasa nak share info ni, saya ada lagi hadiah EXTRA... uuuu tengah musim nak memberi ni.... 

Hadiah EXTRA hanya utk anda yang dah Like FB Page: House of AzzaLynn Bridal
Bagi anda yg ada Facebook, bergembiralah dan Like FB Page: HOuse Of AzzaLynn Bridal

Kemudian Like Info Give Away yang sama mcm posting ini (boleh juga klik link ini)
Kemudian share posting Give Away FB Page saya kat Wall/Timeline mereka 
Jika ada 30 orang kawan2 Like kat Timeline mereka tu, saya teringin nak bagi lagi hadiah EXTRA iaitu Tote Bag yang cantik... boleh bawa pegi solat Terawih
tu pun kalau nak le... 

Anyway, Share ke Share ke... saya tetap sayang anda semua... sebab anda semua adalah pelanggan yang saya sayangi dan memberikan kekuatan kepada saya

Jutaan terima kasih kerana tidak jemu-jemu bersama saya

Lynnda dari House of AzzaLynn Bridal


Thursday, June 6, 2013

Hari Ini Gleam Rouge Ada OFFER!!!



Kod No: 06(Nude Pink); 17(Real Chilli Red)                                             Kod No: 11(Natural Pink)
FCC's Gleam Rouge Liquid Lipstick is a new formulated liquid base lipstick that gives an intense glossy finish. It's packed with Vitamin E to keep lips moisturised all day long. 
Can also double as a lipgloss.


Highly useful. 2 IN 1. Lipstick with the lipgloss functionalities. PLUS + improves your chapped lips. 

Descriptions :
- New formulated liquid base lipstick.
- Glamour, shine and care – everything your lips could ask for in one unique product.
- Plump, smooth and perfectly moisturized lips.
- Full coverage, intensely rich color and shine last for hours.
- Gives fresh look and soft feeling to your lips.
- Available in 15 different shades.


Price with postage:  
Special Offer: 
+ FREE Delivery!!!
LIMITED Colors Available
HURRY!!! While Stocks Lasts
JIMAT!!! JIMAT!!! JIMAT!!!




Color Code [Panduan Warna]:
GRL 03 : Light Pink [FAV]
GRL 04 : Pink
GRL 06 : Nude Pink
GRL 07 : Orangy Pink
GRL 08 : Peachy Pink
GRL 10 : Red
GRL 11 : Natural Pink [FAV] 
GRL 13 : Light Choco [FAV]
GRL 14 : Choco
GRL 15 : Maroon
GRL 16 : Chilli Red
GRL 17 : Real Chilli Red
GRL 18 : Choco Pink - Natural [FAV]
GRL 19 : Dark Red
GRL 20 : Brown

How to use it :
- Apply directly to the lips using the brush for easy, accurate and even application.

Kelebihan FCC Gleam Rouge Lipstick:
- Warna di dalam gambar akan kelihatan terlalu terang tetapi apabila disapukan ke bibir, warnanya akan menjadi lembut kerana ia adalah jenis cecair.

Wednesday, June 5, 2013

Makeup During Pregnancy?

Apa??? Wanita mengandung tak boleh cantik?
Apa??? Wanita mengandung kena duduk rumah diam diam?

Oh NO! NO! NOOOOOO!!!
Wanita mengandung pun ingin tampil cantik juga.

Tetapi, wanita mengandung ni kan banyak alahannya, pantang larangnya dan kesensitivitian terhadap kulit. Ini adalah kerana pertambahan hormon berikutan perkongsian dengan bayi yang hadir dalam perut ibu mengandung.

Jangan susah hati...
Ikuti perkongsian Irene Nadia yang teruja ingin tampil cantik dengan produk HALAL FCC yang bertaraf antarabangsa. 

FCC - FARMASI Color Cosmetics adalah produk kosmetik HALAL sememangnya pasti dapat membantu anda yang sedang mengandung. Tekstur yang ringan memberikan penampilan segar dan selesa para ibu mengandung.

Usah segan silu untuk mendapatkan khidmat nasihat pakar FCC dari kami:
Lynnda at House of AzzaLynn Bridal 012-2399629.
Ianya PERCUMA!!!