Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Tuesday, December 16, 2014

Set Mak Andam Untuk Masalah Solekan Bergaris



Siapa ada masalah solekan crack atau solekan bergaris? 

Ini set asas untuk mak andam ' baru ' iaitu mereka yang baru berjinak menyolek orang lain. 
Set asas lengkap ini menyelesaikan masalah solekan crack dan bergaris di bawah mata dan tepi bibir. 

Set Solekan Asas untuk Mak Andam terdiri daripada:

  1. High Performance Foundation
  2. FCC Foundation Stick
  3. Terracota 4 Color Eyeshadow
  4. Terracota Powder for Shading
  5. Tender Blush On
  6. SECRET KAJAL Eyeliner
  7. KOHL Pencil
  8. Makeup Remover Wipes
  9. FREE Limited Edition 2015 FCC Planner MAAF DAH SOLD OUT!!! Terima kasih atas sokongan anda!!! :)

Oh ya! Dapatkan 2015 FCC Planner LIMITED Edition PERCUMA untuk isi appointment dan booking pelanggan anda. MAAF DAH SOLD OUT!!! Terima kasih atas sokongan anda!!! :)

♡ 012-2399629
Order@draz.my
Http://fcc-makeup.blogspot.com/

#fccmalaysia #fccpersonalgrooming #fccmakeup #makeupArtist#fccretailpartner #sayajual #stokis #dropshipper #agent #tambahincome#kerjasambilan #kerjadarirumah #beauty #halalcosmetic #fccpuchong#HouseOfAzzaLynnBridal #solekan #tekniksolekan #foundation  #makeupLovers #fcconlinepartner #fccretailagent

Monday, December 15, 2014

Kenal tak sesiapa yang ada masalah bibir mengelupas dan kehitaman?




Anda ada nampak BFF anda atau adik beradik anda yang ada masalah bibir huduh tak? Ke masalah tu ada pada diri anda sendiri?

Hari ini Lynnda ingin kongsikan cara-cara atasi masalah bibir kering dan mengelupas yang dihadapi oleh 9 daripada 10 orang wanita termasuk saya sendiri.
.
.

* Anda ada masalah bibir kering?

* Bibir anda kehitaman? Tapi anda tidak merokok.... pasti ramai yang akan salah anggap tentang diri anda.
* Lagi.... Bibir anda mengelupas ?
* Bibir ada garisan kasar? 
* Nampak huduh kan?
Bagaimana Rouge Lipstick FCC dapat membantu mengatasi masalah anda?
  1. Rouge Lipstick FCC ada KOLAGEN. Ya! Kolagen. 
  2. Bukan setakat Kolagen. Malah ada Macadamia Oil. Ya! Minyak Macadamia
Pentingnya Dua bahan ini SANGAT Bagus untuk anda yang ada masalah bibir tadi.
.

Jadi.... jangan lupa kongsikan maklumat ini kepada yang tersayang ye. Jangan nak cantik sorang-sorang je taw! 
.
.
Dulu Rouge Lipstick FCC cuma ada 1 warna menarik iaitu kod 08 sahaja. 

Rouge 08 - warna natural pink, sesuai untuk peminat setia si bibir manis menawan. Warna ini menjadi pilihan si gadis manis berkulit cerah dan juga sawo matang kerana ia memberikan penampilan lembut dan manja. 

Kini ada 4 warna baru: 
===================

Bagi yang tak tahu boleh rujuk penerangan ringkas di bawah ini
Kalau masih pening juga jangan segan-segan

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

============================

BARU! Rouge 05 (Peach tone)
  • untuk pencinta natural lips with a sweet look (sudah semestinya favourite saya!!!)
  • warna berasaskan peach yang menghasilkan tona kombinasi pink dan peach
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH dan sederhana cerah
BARU! Rouge 07 (Brown tone)
  • warna coklat yang sangat cantik untuk pencinta nude color
  • sesuai untuk anda yang berkulit SEDERHANA Cerah dan Sawo Matang
BARU! Rouge 09 (Red tone)
  • warna merah hati... ini cantik digayakan oleh anda yang suka bergaya bak aktress Sofia Jane 
  • sesuai untuk anda yang sukakan sesuatu yang boleh menarik perhatian
  • paling cantik digayakan sewaktu majlis perkahwinan mahupun majlis dinner 
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH, Sederhana Cerah serta Sawo Matang
BARU! Rouge 10 (Fuchsia tone)
  • warna fuchsia merupakan kombinasi pink terang memberikan penampilan anggun bergaya, sesuai untuk acara majlis makan malam dan red carpet
  • warna ini juga sangat cantik digayakan sewaktu majlis tunang... pasti berseri-seri di dalam gambar
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH
- Highly pigmented lipstick with collagen and macadamia oil that gives rich color in one stroke. Available in 5 captivating colors that will give the wearer an instant glam look. #fccmalaysia #fccpuchong #fcckl #fccretailpartner#fcconlineretailpartner #mekaphalal #produkhalal #muslim #beauty#solekanhalal #bibircantik #sayajual


JOIN SURVEY!!!
Hadiah Pilihan FCC 2015 KLIK DI SINI  http://fcc-makeup.blogspot.com/2014/12/survey.html

Friday, December 12, 2014

Koleksi Rania


Nak tahu apa koleksi yang sentiasa digunakan oleh Rania? 
Model dan kini Duta FCC berkongsi dengan anda apakah yang sering digunakan oleh beliau. 
Simple and affordable. 
Paling penting: HALAL dan boleh digunakan sewaktu solat. 

Jangan segan-segan dapatkan khidmat pakar kecantikan anda:
CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

Thursday, December 11, 2014

Survey


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Selalunya saya banyak kongsikan info dan tips je kan tentang solekan terutamanya FCC.
Kali ni saya nak buat survey sikit. Survey ini hanya untuk anda yang rajin bershopping di sini.

Soalan saya:

Kalau anda shopping barang FCC, anda suka dapat hadiah tak?
Jika suka, apakah hadiah yang anda paling idamkan?
  1. Produk FCC
  2. Voucher FCC
  3. Emas 1gm
*** Boleh komen di bawah atau boleh klik borang ni dan isikan. Pastikan no telefon dan email anda betul kalau nak hadiah ye. ****

Hadiah yang saya suka
Name:
No Telefon
Email Address:

Create a web form here



Kalau tak ada yang nak jawap, maka saya simpan je lah hadiah saya ni. 
Saya akan offer kat Group saya yang lain. 
Buat masa ni saya baru tanya kat sini je dulu. 
Sebab saya nak pastikan geng BMC FCC dapat dulu. hihihi....

Terima kasih kerana membaca dan join survey ini (bagi yang join la...)




Terpengaruh beli FCC!!!


It's ok dear kalau terperngaruh beli barangan FCC , sebab ia berbaloi untuk anda dan dapat pula good quality products. 

Paling penting, FCC ni produk HALAL dan boleh digunakan sewaktu solat kerana ia tiada kandungan yang meragukan. InsyaAllah.

 #fccmalaysia #fcclovers #halalcosmetics

Bagi yang tak tahu produk mana satu yang sesuai untuk anda, jangan segan-segan dapatkan khidmat nasihat daripada pakar kecantikan anda:

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

Wednesday, December 10, 2014

KAJAL Secret Eyeliner: Tip Solekan Mata

Nak tahu bagaimana mendapatkan solekan mata yang cantik macam ni?

RAHSIAnya ialah KAJAL Secret Eyeliner.... :)

Nak belajar solekan mata menawan?
Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/


CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758




Tutorial: Cara-cara Melukis Kening


Post by FCC (Farmasi Colour Cosmetic).

Nak tahu cara-cara membentuk kening tanpa perlu mencukur?
Latihan secara berguru adalah latihan terbaik untuk lebih faham dan cepat mahir.

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/





Nak tahu cara-cara membentuk kening tanpa perlu mencukur?

Latihan secara berguru adalah latihan terbaik untuk lebih faham dan cepat mahir.

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:

Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding



FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/

KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Video Pengenalan: KAJAL Secret Eyeliner Pen


Tips Solekan Mata
http://fcc-makeup.blogspot.com/2014/12/kajal-secret-eyeliner.html


Nak belajar solekan mata menawan?
Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.


Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements: Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding


FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Anda ada masalah bibir kering, huduh dan hitam?



BARU!!!  ROUGE LIPSTICK FCC

Anda ada nampak BFF anda atau adik beradik anda yang ada masalah bibir huduh tak? 
Ke masalah tu ada pada diri anda sendiri?
  • Anda ada masalah bibir kering?
  • Bibir anda kehitaman? Tapi anda tidak merokok.... pasti ramai yang akan salah anggap tentang diri anda.
  • Lagi.... Bibir anda mengelupas ?
  • Bibir ada garisan kasar
  • Bibir pecah-pecah akibat cuaca panas bumi Malaysia ini?
  • Nampak huduh kan?

Bagaimana Rouge Lipstick FCC dapat membantu mengatasi masalah anda? Meh Lynnda kongsikan kelebihan Rouge Lipstick FCC untuk kecantikan anda.
  • Rouge Lipstick FCC ada KOLAGEN. Ya! Kolagen.
  • Bukan setakat Kolagen. Malah ada Macadamia Oil. Ya! Minyak Macadamia
  • Dua bahan ini SANGAT Bagus untuk anda yang ada masalah bibir huduh.
 
Jadi.... jangan lupa kongsikan maklumat ini kepada yang tersayang ye. 
Jangan nak cantik sorang-sorang je taw! 
Apabila dah sama-sama cantik, boleh kita ber wefie... :)

Dulu Rouge Lipstick FCC cuma ada 1 warna menarik iaitu Rouge 08 sahaja. 

Rouge 08 - warna natural pink, sesuai untuk peminat setia si bibir manis menawan. Warna ini menjadi pilihan si gadis manis berkulit cerah dan juga sawo matang kerana ia memberikan penampilan lembut dan manja. 

Kini ada 4 warna BARU! 

Bagi yang tak tahu boleh rujuk penerangan ringkas ini
Kalau masih pening juga jangan segan-segan

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/


BARU!  Rouge 05 (Peach tone)
+ untuk pencinta natural lips with a sweet look (sudah semestinya favourite saya!!!)
+ warna berasaskan peach yang menghasilkan tona kombinasi pink dan peach
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH dan sederhana cerah

BARU!  Rouge 07 (Brown tone)
+ warna coklat yang sangat cantik untuk pencinta nude color
+ sesuai untuk anda yang berkulit SEDERHANA Cerah dan Sawo Matang

BARU!  Rouge 09 (Red tone)
+ warna merah hati... ini cantik digayakan oleh anda yang suka bergaya bak aktress Sofia Jane 
+ sesuai untuk anda yang sukakan sesuatu yang boleh menarik perhatian
+ paling cantik digayakan sewaktu majlis perkahwinan mahupun majlis dinner 
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH, Sederhana Cerah serta Sawo Matang

BARU!  Rouge 10 (Fuchsia tone)
+ warna fuchsia merupakan kombinasi pink terang memberikan penampilan anggun bergaya, sesuai untuk acara majlis makan malam dan red carpet
+ warna ini juga sangat cantik digayakan sewaktu majlis tunang... pasti berseri-seri di dalam gambar
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH

- Highly pigmented lipstick with collagen and macadamia oil that gives rich color in one stroke. Available in 5 captivating colors that will give the wearer an instant glam look. #fccmalaysia #fccpuchong #fcckl #fccretailpartner#fcconlineretailpartner #mekaphalal #produkhalal #muslim #beauty#solekanhalal #bibircantik #sayajual








Wednesday, November 5, 2014

BARU!!! Rouge Lipstick FCC Bagus untuk Bibir Anda

 

Didatangkan dalam bekas cantik dan eksklusif. Pastinya produk Halal yang diimport dari Turki



Rouge Lipstick FCC didatangkan dalam 5 warna pilihan yang sangat cantik.

Kod:
05 - warna berasaskan peach yang menghasilkan tona kombinasi pink dan peach
07 - warna coklat yang sangat cantik untuk pencinta nude color
08 - warna natural pink, sesuai untuk peminat setia si bibir manis menawan
09 - warna merah hati... ini cantik digayakan oleh anda yang suka bergaya bak aktress Sofia Jane
10 - warna fuchsia merupakan kombinasi pink terang memberikan penampilan anggun bergaya, sesuai untuk acara majlis makan malam dan red carpet

Bagi anda yang berkulit cerah, pilihan warna terbaik ialah kod 05, 08, 09 dan 10.
Bagi anda yang berkulit sederhana cerah atau sawo matang, pilihan warna terbaik ialah 05, 07 dan 08

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my


#beauty #halalcosmetic #fccretailpartner #tipsolekan #solekan#tekniksolekan #foundation #fccmalaysia #fccpersonalgrooming #fccmakeup#sayajualfcc #sayajual #produkhalal #muslim
#ilovefcc #puchong

Thursday, October 23, 2014

Keistimewaan Makeup Remover Vitamin E Rosehip


Wahhhh
Harini terima feedback drp customer yang dtg ke kedai kami #fccpuchong#farmasicolourcosmetics

Mcm2 dia shopping
Di antaranya makeup remover vitamin e rosehip dan juga cc cream.

Mengapa Makeup Remover Vitamin E Rosehip Best Gila?


  • Wangi
  • Bersih
  • Segar
  • Lembut (Moisturize)
  • PALING PENTING!!!! HALAL
Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my


#beauty #halalcosmetic #fccretailpartner #tipsolekan #solekan#tekniksolekan #foundation #fccmalaysia #fccpersonalgrooming #fccmakeup#sayajualfcc #sayajual #produkhalal #muslim
#ilovefcc #puchong

Thursday, October 16, 2014

Rahsia solekan cantik mekap artis


Saya kenal Abang Nas tahun 2012 di Istana Budaya untuk Teater Muzikal Ali Baba

FCC menjadi penaja bersama utk teater tersebut. Maka di sinilah bermulanya kehebatan high performance di istana budaya.

Abang Nas menggunakan high performance untuk kegunaan semua artis terutama pelakon utama Aznil Hj Nawawi (pak nil). Siap order lagi.

Hubungan kami berpanjangan hingga kini. Abang Nas dan kumpulannya tak pernah putus membeli banyakkkkk setiap tahun. Terutamanya Istana Budaya mempunyai rangkaian pementasan teater penuh sepanjang tahun.

Istimewanya High Performance foundation ini:

  • harga yang sangat berbaloi 
  • produk foundation yang sangat berkualiti 
  • harga yang sangat murah berbanding produk jenama @@@ yang pernah Abang Nas gunakan
  • kualiti produk import yang terbaik
  • boleh digunakan oleh lelaki dan wanita tanpa nampak bertopeng
  • cepat siap 
  • banyak lagilah...

Http://fcc-makeup.blogspot.com/
Order@draz.my
012-2399629


#fccretailpartner #fccpuchong #fcconlinepartner #agent #dropshipper #beauty #ilovefcc #farmasicolourcosmetics #halal #produkhalal #makeupartist #mekapartis #wedding #pengantin #foundation #sayajual #HouseOfAzzaLynnBridal

High Performance FCC memenangi trofi Cantik Lisa 2013
Memenangi Pilihan Terbaik Nilai Berbaloi
Mengalahkan pelbagai jenama terkenal lain

Apa kata pengguna High Performance Foundation?


Apa kata pengguna FCC [FARMASI Color Cosmetics]

Keistimewaan High Performance untuk Anti Aging 

  • anti kedut
  • anti garis halus bawah mata, tepi mata, tepi bibir


Untuk para makeup artist atau jurusolek, High Performance digunakan untuk pastikan solekan TIDAK BERKERAK!!!! Tampil Matte!!! Kemas!!! Tak nampak bercapuk macam tepung gomak!!!

P/S: Baru je hantar beberapa botol High Performance untuk Abang Nas, Jurusolek Artis di Istana Budaya

Whatsapp ONLY: +6010-5157758
Call or SMS: 012-2399629 
order@draz.my

Wednesday, October 15, 2014

How To Choose your Mascara?



Do you know that different mascara wand provides different
results/finishing to your lashes? 

Check out the picture above to find out more about it. 
We definitely love our Starlook and Advanced Styling mascara! 
Which one do you like the most?

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Friday, October 10, 2014

Get your look using FCC makeup

Get your look using FCC makeup :
  • Soft touch 4 colour eyeshadow (05)
  • Terracotta powder (04)
  • Deeplook dipliner 
  • Advanced styling mascara 
  • True colour lipstick (13)




Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up  kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Special Offer: Nail Cuticle Oil + Free Nail Polisher


Pikat hati Suami Tersayang dengan Kuku yang cantik tak berkerak
pssst.... sebelum si dia menjeling si kuku cantik di hujung sana!!!

Anda gemar ke spa?
  • Saya suka ke spa untuk membuat rawatan seluruh badan terutama kuku kaki dan tangan
  • Malangnya, kos ke spa sangat tinggi dan hanya boleh dibuat apabila ada masa yang sesuai serta lebihan budget saja.

Anda cemburu lihat orang sebelah memiliki kuku tangan dan kuku kaki yang licin dan bersih?
  • Saya cemburu
  • Pernah saya melihat kuku seorang artis terkenal yang sangat licin dan bersih. Dari jauh sudah terpancar serinya! Maklumlah, saya ni kan suka ber spa jadi saya amat arif jika melihat seseorang wanita yang cantik bergaya samada dia rajin ataupun pemalas.
Namun begitu, dengan melakukan manicure dan pedicure asas di rumah/pejabat akan membantu mengekalkan keindahan serta seri kuku kaki dan tangan anda sementara menanti waktu yang bersesuaian untuk kembali ke spa.

Minyak Naik 20 sen.
Tetapi harga Nail Cuticle Oil masih kekal pada harga yang sama.
Istimewanya! Bagi 10 pembeli terawal, kami hadiahkan PERCUMA Nail Polisher untuk membantu merealisasikan kecantikan anda!
Oh ya!!! Ada lagiiii.... bagi setiap pembelian RM110 ke atas, anda TIDAK PERLU BAYAR kos penghantaran Poslaju. PERCUMA!!!

Fast Action Fast Result!!!
Jangan kecewa jika anda menjadi orang yang ke 11!!! 

"Ramai wanita suka bersolek tebal di wajah tetapi TERLUPA kuku tangan dan kaki kasar kematu macam hantu "

Dapatkan khidmat nasihat daripada yang pakar.

Email: order@draz.my
Call/SMS 012-2399629
WhatsApp/Telegram +6010-5157758