Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Tuesday, December 16, 2014

Set Mak Andam Untuk Masalah Solekan Bergaris



Siapa ada masalah solekan crack atau solekan bergaris? 

Ini set asas untuk mak andam ' baru ' iaitu mereka yang baru berjinak menyolek orang lain. 
Set asas lengkap ini menyelesaikan masalah solekan crack dan bergaris di bawah mata dan tepi bibir. 

Set Solekan Asas untuk Mak Andam terdiri daripada:

  1. High Performance Foundation
  2. FCC Foundation Stick
  3. Terracota 4 Color Eyeshadow
  4. Terracota Powder for Shading
  5. Tender Blush On
  6. SECRET KAJAL Eyeliner
  7. KOHL Pencil
  8. Makeup Remover Wipes
  9. FREE Limited Edition 2015 FCC Planner MAAF DAH SOLD OUT!!! Terima kasih atas sokongan anda!!! :)

Oh ya! Dapatkan 2015 FCC Planner LIMITED Edition PERCUMA untuk isi appointment dan booking pelanggan anda. MAAF DAH SOLD OUT!!! Terima kasih atas sokongan anda!!! :)

♡ 012-2399629
Order@draz.my
Http://fcc-makeup.blogspot.com/

#fccmalaysia #fccpersonalgrooming #fccmakeup #makeupArtist#fccretailpartner #sayajual #stokis #dropshipper #agent #tambahincome#kerjasambilan #kerjadarirumah #beauty #halalcosmetic #fccpuchong#HouseOfAzzaLynnBridal #solekan #tekniksolekan #foundation  #makeupLovers #fcconlinepartner #fccretailagent

Monday, December 15, 2014

Kenal tak sesiapa yang ada masalah bibir mengelupas dan kehitaman?




Anda ada nampak BFF anda atau adik beradik anda yang ada masalah bibir huduh tak? Ke masalah tu ada pada diri anda sendiri?

Hari ini Lynnda ingin kongsikan cara-cara atasi masalah bibir kering dan mengelupas yang dihadapi oleh 9 daripada 10 orang wanita termasuk saya sendiri.
.
.

* Anda ada masalah bibir kering?

* Bibir anda kehitaman? Tapi anda tidak merokok.... pasti ramai yang akan salah anggap tentang diri anda.
* Lagi.... Bibir anda mengelupas ?
* Bibir ada garisan kasar? 
* Nampak huduh kan?
Bagaimana Rouge Lipstick FCC dapat membantu mengatasi masalah anda?
  1. Rouge Lipstick FCC ada KOLAGEN. Ya! Kolagen. 
  2. Bukan setakat Kolagen. Malah ada Macadamia Oil. Ya! Minyak Macadamia
Pentingnya Dua bahan ini SANGAT Bagus untuk anda yang ada masalah bibir tadi.
.

Jadi.... jangan lupa kongsikan maklumat ini kepada yang tersayang ye. Jangan nak cantik sorang-sorang je taw! 
.
.
Dulu Rouge Lipstick FCC cuma ada 1 warna menarik iaitu kod 08 sahaja. 

Rouge 08 - warna natural pink, sesuai untuk peminat setia si bibir manis menawan. Warna ini menjadi pilihan si gadis manis berkulit cerah dan juga sawo matang kerana ia memberikan penampilan lembut dan manja. 

Kini ada 4 warna baru: 
===================

Bagi yang tak tahu boleh rujuk penerangan ringkas di bawah ini
Kalau masih pening juga jangan segan-segan

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

============================

BARU! Rouge 05 (Peach tone)
  • untuk pencinta natural lips with a sweet look (sudah semestinya favourite saya!!!)
  • warna berasaskan peach yang menghasilkan tona kombinasi pink dan peach
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH dan sederhana cerah
BARU! Rouge 07 (Brown tone)
  • warna coklat yang sangat cantik untuk pencinta nude color
  • sesuai untuk anda yang berkulit SEDERHANA Cerah dan Sawo Matang
BARU! Rouge 09 (Red tone)
  • warna merah hati... ini cantik digayakan oleh anda yang suka bergaya bak aktress Sofia Jane 
  • sesuai untuk anda yang sukakan sesuatu yang boleh menarik perhatian
  • paling cantik digayakan sewaktu majlis perkahwinan mahupun majlis dinner 
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH, Sederhana Cerah serta Sawo Matang
BARU! Rouge 10 (Fuchsia tone)
  • warna fuchsia merupakan kombinasi pink terang memberikan penampilan anggun bergaya, sesuai untuk acara majlis makan malam dan red carpet
  • warna ini juga sangat cantik digayakan sewaktu majlis tunang... pasti berseri-seri di dalam gambar
  • sesuai untuk anda yang berkulit CERAH
- Highly pigmented lipstick with collagen and macadamia oil that gives rich color in one stroke. Available in 5 captivating colors that will give the wearer an instant glam look. #fccmalaysia #fccpuchong #fcckl #fccretailpartner#fcconlineretailpartner #mekaphalal #produkhalal #muslim #beauty#solekanhalal #bibircantik #sayajual


JOIN SURVEY!!!
Hadiah Pilihan FCC 2015 KLIK DI SINI  http://fcc-makeup.blogspot.com/2014/12/survey.html

Friday, December 12, 2014

Koleksi Rania


Nak tahu apa koleksi yang sentiasa digunakan oleh Rania? 
Model dan kini Duta FCC berkongsi dengan anda apakah yang sering digunakan oleh beliau. 
Simple and affordable. 
Paling penting: HALAL dan boleh digunakan sewaktu solat. 

Jangan segan-segan dapatkan khidmat pakar kecantikan anda:
CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

Thursday, December 11, 2014

Survey


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Selalunya saya banyak kongsikan info dan tips je kan tentang solekan terutamanya FCC.
Kali ni saya nak buat survey sikit. Survey ini hanya untuk anda yang rajin bershopping di sini.

Soalan saya:

Kalau anda shopping barang FCC, anda suka dapat hadiah tak?
Jika suka, apakah hadiah yang anda paling idamkan?
  1. Produk FCC
  2. Voucher FCC
  3. Emas 1gm
*** Boleh komen di bawah atau boleh klik borang ni dan isikan. Pastikan no telefon dan email anda betul kalau nak hadiah ye. ****

Hadiah yang saya suka
Name:
No Telefon
Email Address:

Create a web form here



Kalau tak ada yang nak jawap, maka saya simpan je lah hadiah saya ni. 
Saya akan offer kat Group saya yang lain. 
Buat masa ni saya baru tanya kat sini je dulu. 
Sebab saya nak pastikan geng BMC FCC dapat dulu. hihihi....

Terima kasih kerana membaca dan join survey ini (bagi yang join la...)




Terpengaruh beli FCC!!!


It's ok dear kalau terperngaruh beli barangan FCC , sebab ia berbaloi untuk anda dan dapat pula good quality products. 

Paling penting, FCC ni produk HALAL dan boleh digunakan sewaktu solat kerana ia tiada kandungan yang meragukan. InsyaAllah.

 #fccmalaysia #fcclovers #halalcosmetics

Bagi yang tak tahu produk mana satu yang sesuai untuk anda, jangan segan-segan dapatkan khidmat nasihat daripada pakar kecantikan anda:

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/

Wednesday, December 10, 2014

KAJAL Secret Eyeliner: Tip Solekan Mata

Nak tahu bagaimana mendapatkan solekan mata yang cantik macam ni?

RAHSIAnya ialah KAJAL Secret Eyeliner.... :)

Nak belajar solekan mata menawan?
Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/


CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758




Tutorial: Cara-cara Melukis Kening


Post by FCC (Farmasi Colour Cosmetic).

Nak tahu cara-cara membentuk kening tanpa perlu mencukur?
Latihan secara berguru adalah latihan terbaik untuk lebih faham dan cepat mahir.

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:
Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding

FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/





Nak tahu cara-cara membentuk kening tanpa perlu mencukur?

Latihan secara berguru adalah latihan terbaik untuk lebih faham dan cepat mahir.

Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.

Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements:

Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding



FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/

KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Video Pengenalan: KAJAL Secret Eyeliner Pen


Tips Solekan Mata
http://fcc-makeup.blogspot.com/2014/12/kajal-secret-eyeliner.html


Nak belajar solekan mata menawan?
Tingkatkan kemahiran solekan anda, pelajari kemahiran Solekan Pengantin mahupun Solekan Peribadi daripada pakar kami yang telah lebih 13 tahun menguasai bidang solekan.


Send application to Learn Make-up kursus@draz.my with below requirements: Name + Address + Birthdate + Telephone + I Want To Learn Makeup for Personal/Wedding


FCC Official Retail Partner: http://fcc-makeup.blogspot.com/
KRYOLAN Stokis: http://kryolanstokis.blogspot.com/

Anda ada masalah bibir kering, huduh dan hitam?



BARU!!!  ROUGE LIPSTICK FCC

Anda ada nampak BFF anda atau adik beradik anda yang ada masalah bibir huduh tak? 
Ke masalah tu ada pada diri anda sendiri?
  • Anda ada masalah bibir kering?
  • Bibir anda kehitaman? Tapi anda tidak merokok.... pasti ramai yang akan salah anggap tentang diri anda.
  • Lagi.... Bibir anda mengelupas ?
  • Bibir ada garisan kasar
  • Bibir pecah-pecah akibat cuaca panas bumi Malaysia ini?
  • Nampak huduh kan?

Bagaimana Rouge Lipstick FCC dapat membantu mengatasi masalah anda? Meh Lynnda kongsikan kelebihan Rouge Lipstick FCC untuk kecantikan anda.
  • Rouge Lipstick FCC ada KOLAGEN. Ya! Kolagen.
  • Bukan setakat Kolagen. Malah ada Macadamia Oil. Ya! Minyak Macadamia
  • Dua bahan ini SANGAT Bagus untuk anda yang ada masalah bibir huduh.
 
Jadi.... jangan lupa kongsikan maklumat ini kepada yang tersayang ye. 
Jangan nak cantik sorang-sorang je taw! 
Apabila dah sama-sama cantik, boleh kita ber wefie... :)

Dulu Rouge Lipstick FCC cuma ada 1 warna menarik iaitu Rouge 08 sahaja. 

Rouge 08 - warna natural pink, sesuai untuk peminat setia si bibir manis menawan. Warna ini menjadi pilihan si gadis manis berkulit cerah dan juga sawo matang kerana ia memberikan penampilan lembut dan manja. 

Kini ada 4 warna BARU! 

Bagi yang tak tahu boleh rujuk penerangan ringkas ini
Kalau masih pening juga jangan segan-segan

CALL 012-2399629
WhatsApp +6010-5157758
order@draz.my
http://fcc-makeup.blogspot.com/


BARU!  Rouge 05 (Peach tone)
+ untuk pencinta natural lips with a sweet look (sudah semestinya favourite saya!!!)
+ warna berasaskan peach yang menghasilkan tona kombinasi pink dan peach
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH dan sederhana cerah

BARU!  Rouge 07 (Brown tone)
+ warna coklat yang sangat cantik untuk pencinta nude color
+ sesuai untuk anda yang berkulit SEDERHANA Cerah dan Sawo Matang

BARU!  Rouge 09 (Red tone)
+ warna merah hati... ini cantik digayakan oleh anda yang suka bergaya bak aktress Sofia Jane 
+ sesuai untuk anda yang sukakan sesuatu yang boleh menarik perhatian
+ paling cantik digayakan sewaktu majlis perkahwinan mahupun majlis dinner 
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH, Sederhana Cerah serta Sawo Matang

BARU!  Rouge 10 (Fuchsia tone)
+ warna fuchsia merupakan kombinasi pink terang memberikan penampilan anggun bergaya, sesuai untuk acara majlis makan malam dan red carpet
+ warna ini juga sangat cantik digayakan sewaktu majlis tunang... pasti berseri-seri di dalam gambar
+ sesuai untuk anda yang berkulit CERAH

- Highly pigmented lipstick with collagen and macadamia oil that gives rich color in one stroke. Available in 5 captivating colors that will give the wearer an instant glam look. #fccmalaysia #fccpuchong #fcckl #fccretailpartner#fcconlineretailpartner #mekaphalal #produkhalal #muslim #beauty#solekanhalal #bibircantik #sayajual