Join Our Big Happy Family & Be Happy!

Daftar Email anda untuk dapatkan info cantik dari kami

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus

Klik Foto Untuk Lihat Jadual Kursus
Ikuti Kursus Solekan Peribadi | Andaman Pengantin bersama AzzaLynn Bridal | 012-2399629

Sunday, July 13, 2014

MEKAP DINNER SIMPLE & NATURAL


》Kening tak cukur. 
》Mekap guna FCC 100%
》30 minit siap mekap


Bulan posa ni ramai lak yg nak mekap dinner. Tapi yg ni je teringat nak amik gambar.

100% menggunakan FARMASI Color Cosmetic.

Mula2 buat base make up guna High Performance foundation code 05 & 07
Blend dua warna dan guna berus stippling je. Senang. Cepat siap.

Pastu tutup dengan Wet n Dry Two Way code no 10. Supaya nanti bila amik gbr tak nampak muka berbelak mcm biasa kita jumpa artis artis kat red carpet awards di Malaysia ni.

Kulit Iza ni jenis sejuk dan berminyak kat t-zone. Sesuai sgt guna high performance sebagai base make up.

Kening Iza kasar, luas, banyak dan bersepah. Tak cukur pun dan tak gunting langsung. Saya memang tak akan buat cukur kening.

So... nak bagi kening tak bersepah saya gamkan je bahagian degil tu guna Gam Kening. Pastu cantikkan guna Concealer Brush code 03 dan bentukkan guna Terracotta Powder code 01.

Nak pastikan kerja siap dlm tempoh 30 minit saya gunakan Kohl Pencil untuk eye base. Supaya eyeshadow tak luntur terutama untuk muka yang berpeluh sekitar kelopak mata.

Koleksi Terracotta 4 Color Eyeshadow warna olive green sgt cantik untuk tonjolkan mata Iza. 
Tak nampak garang dan tak nampak tajam sangat sebab bentuk muka Iza Kurus dan cengkung.

Eyebrow pencil 01 warna coklat yg cantik. Tak merah. Tak kelabu. Perfect!!!

Shading hidung saya buat sikit je sbb hidung Iza dah sedia mancung. Saya guna hot selling shading most wanted by make up artist iaitu Terracotta Powder code 04. Sangat lembut hasilnya. Tak nampak rail keretapi kat batang hidung Iza.

Nak bagi solekan lembut saya guna Multicolor Powder kombinasi warna orange dan soft pink. So saya tak perlu gunakan kamera effect 360 utk nampak ala ala lembut soft glow. Dah mmg cantik dgn kamera hp yang takde kamera 360 ni.

Blusher guna Terracotta Blush On yg bertona soft pink kod 02 utk bg penampilan yg sweet ♡

Siappppppp! !!

》Kening tak cukur.
》Mekap guna FCC 100%
》30 minit siap mekap


Need advice? 
Want to purchase? 

Call us 012-2399629
WhatsApp only + 6010-5157758
Order@draz.my